Terug naar alle blogs
Blog

Meester van je eetpatroon

Portiecontrole – het klinkt misschien niet zo sexy als het nieuwste hippe dieet, maar onze visie is dat je nieuwe gewoonten op langer termijn makkelijker kunt volhouden. En eerlijk, stiekem is het eigenlijk de sleutel tot het vinden van evenwicht in je dieet. Bij het streven naar een gezondere levensstijl draait het om flexibiliteit en bewuste keuzes, niet om beperkingen.

De 80/20 regel: jouw gids naar voedingsbalans

Met de 80/20 regel heb je de vrijheid om te genieten van de voedingsmiddelen die je lekker vindt, terwijl je toch zorgt voor een gebalanceerd dieet. Door 80% van de tijd te kiezen voor voedzame opties en 20% van de tijd te genieten van wat minder voedzame lekkernijen, kun je de controle behouden over je voedingsinname zonder jezelf te beperken.

Meer weten over de 80/20 regel? We hebben hier een aparte blog over geschreven:

Bewuste keuzes in een overvloed van opties

In een wereld vol voedingsmiddelen is het belangrijk om bewuste keuzes te maken. Terwijl we allemaal weten dat een Snickers meer calorieën bevat dan een komkommer, is het binnen dezelfde productcategorie ook essentieel om bewust te zijn van de verschillen tussen verschillende opties. Kleine beslissingen kunnen een grote impact hebben op je algehele dieet.

Portiegrootte: de sleutel tot evenwicht

Het is niet alleen belangrijk om te kiezen wat je eet, maar ook hoeveel je eet. Portiegrootte kan een grote rol spelen bij het beheersen van je calorie-inname. Het is verleidelijk om de hele zak chips of nootjes leeg te eten, maar door te letten op portiegroottes en gebruik te maken van hulpmiddelen zoals kleine schaaltjes, kun je voorkomen dat je te veel eet zonder jezelf volledig te ontnemen van je favoriete snacks.

Jouw strijd voor bewust eten

Of je nu al bewust bezig bent met portiecontrole of nog wat extra ondersteuning nodig hebt, het is belangrijk om te communiceren met je coach over je strategieën en uitdagingen. Samen kunnen jullie werken aan het vinden van de juiste balans en het creëren van een eetpatroon dat past bij jouw doelen en levensstijl.

Door bewuste keuzes te maken en controle te houden over je portiegrootte, kun je een stap zetten richting een gezonder en gelukkiger leven. Het begint allemaal met één kleine aanpassing in je eetgewoonten en het streven naar balans in je dieet.

gerelateerde artikelen

Bijzondere gelegenheden

RestaurantbezoekEen enkele keer een copieuze maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad…

Lees deze blog

Het doorbreken van oud gedrag

Terugval na een crisissituatieIn crisissituaties dreig je snel terug te vallen in automatisch gedrag. Om…

Lees deze blog

Emotioneel eetgedrag

Psychische problemen kunnen vaak aanleiding zijn van minder gezond eetgedrag. Voedsel wordt gebruikt om problemen…

Lees deze blog

wil jij Sport-natural vandaag ervaren?

Wil jij sportieve doelen stellen en behalen in een sfeer die voelt als thuiskomen? Start dan met een gratis proefweek. Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar.
020 - 240 08 40
info@sport-natural.nl