Terug naar alle blogs
Blog

De kracht van een juiste mindset

kracht-van-mindset

Jouw gedrag bepaalt jouw resultaat. Je gedrag is afhankelijk van de manier waarop jij denkt, jouw mindset dus. Om jouw gedrag te kunnen veranderen is het belangrijk om je bewust te zijn van jouw huidige mindset. Denk daarbij ook na wat jouw mindset is in verschillende situaties, in een andere omgeving, met andere personen. Het kan zo zijn dat je op het ene moment al de juiste mindset hebt om jouw gewenste resultaat te behalen, terwijl je er op een ander moment heel anders in kan staan.Goed & Fout mindset: jij gelooft dat er een goede en een foute weg is, je hebt het moeilijk omdat je van de gedachte van goed of fout af moet. Je moet gaan ondervinden wat goed is voor jou. Het leven is namelijk niet zwart-wit, maar bevat vele tinten grijs. Er is niet één perfecte manier!

Verwijt mindset: Je bent ervan overtuigd dat het door ongelukkige omstandigheden komt dat jij nog niet de verandering hebt doorgezet die je graag zou willen. Het is verstandig om terug te komen van deze gedachte. Het leven overkomt ons niet, wij hebben zelf de controle. Om deze mindset te veranderen is het belangrijk om zelf de verantwoordelijkheid te nemen over jouw leven en de keuzes die je hierin maakt. 

Harder werken mindset: Je denkt waarschijnlijk dat je alleen maar steeds harder moet werken om jouw gewenste resultaat te behalen. Terwijl als je hard de verkeerde kant op werkt, je steeds verder van jouw doel verwijderd raakt. Probeer meer te denken in termen van slimmer werken in plaats van harder werken.

Pessimist mindset: Je vindt het moeilijk om te kunnen genieten van het proces. Je denkt teveel aan dat het te zwaar is, te vervelend en te ingrijpend etc. Bedenk je goed dat het proces je de mogelijkheid biedt om veel te leren, anderen dingen te leren, jouw ervaring uit te breiden en je kennis te verrijken. Besef je dat alles dat je veel waard is niet is komen aanwaaien. En dat een ware verandering komt met pieken en dalen, waar je alleen maar meer van kunt leren. 

Beslisser mindset: Je doet niet graag iets waar je alleen in staat. Je bent er eerder toe bereid als mensen in je omgeving het ook doen. Probeer te realiseren dat het maken van keuzes iets is dat jij zelf moet doen. Niemand anders hoeft hier invloed op uit te oefenen. Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw verandering en jouw proces. De verandering zal altijd vanuit jezelf moeten komen, anders zal je veel te afhankelijk zijn van de hulp van anderen en zal je niet ontdekken wat werkt voor jou persoonlijk.

Merk je dat jij je niet in deze situaties kunt vinden, dan is dat alleen maar positief en is dat een teken dat je op de goede weg bent.  

gerelateerde artikelen

Meester van je eetpatroon

Portiecontrole – het klinkt misschien niet zo sexy als het nieuwste hippe dieet, maar onze…

Lees deze blog

Bijzondere gelegenheden

RestaurantbezoekEen enkele keer een copieuze maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad…

Lees deze blog

Het doorbreken van oud gedrag

Terugval na een crisissituatieIn crisissituaties dreig je snel terug te vallen in automatisch gedrag. Om…

Lees deze blog

wil jij Sport-natural vandaag ervaren?

Wil jij sportieve doelen stellen en behalen in een sfeer die voelt als thuiskomen? Start dan met een gratis proefweek. Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar.
020 - 240 08 40
info@sport-natural.nl