Terug naar alle blogs
Blog

Bijzondere gelegenheden

Restaurantbezoek
Een enkele keer een copieuze maaltijd kan geen kwaad. Zolang je daarna de gezonde draad weer oppakt is er niets aan de hand.

Bij regelmatig restaurantbezoek, kan de keuze van het menu veel uitmaken in het wel of niet slagen van een afslankpoging. Ook in een restaurant is het goed mogelijk een gezonde, lichte maaltijd te gebruiken. Kies bij voorkeur alleen een hoofdgerecht. Wil je toch een voorgerecht, dan zijn de beste opties een heldere bouillon, een salade met yoghurtdressing of carpaccio. Stokbrood met kruidenboter, garnalencocktails en dikke soepen zijn voorbeelden van minder goede keuzes.

Bij een hoofdgerecht met saus is het verstandig deze er apart bij te laten serveren enmet mate te gebruiken. Vlees, vis, wild of gevogelte kan het beste gegrild, gepocheerd of gestoofd zijn. De soort vlees of vis het liefst mager.
Daarnaast zo min mogelijk gebakken aardappeltjes, frietjes, (witte) sausen, vette slaatjes en andere bijgerechten. Neem zoveel mogelijk groenten.
Bij de pizzeria scheelt het als de hoeveelheid kaas en/of salami wordt beperkt.
Deze bevatten vaak meer calorieën dan de hele pizza.
Het is een goed idee om van een dessert geen gewoonte te maken. Neem je toch een des- sert, kies dan voor vers fruit, sorbetijs zonder slagroom of een kop koffie of thee. Met Irish coffee als uitzondering, deze koffievariant bevat 340 calorieen per glas! Tenslotte is het belangrijk om matig te zijn met frisdrank en alcohol, omdat deze veel calorieën bevatten, die niet goed verzadigen.

Vakantie
Op vakantie is het vaak niet prettig en ook moeilijk haalbaar om je aan een strak voedings- schema te houden. Op vakantie kun je je best wel even ontspannen, maar bedenk dat alle aangekomen kilo’s er na de vakantie weer met veel meer moeite vanaf gaan…
Buffetten waarbij onbeperkt kan worden opgeschept kunnen voor grote verleiding zorgen. Verder zorgen de nieuwe prikkels van andere voedingsmiddelen ervoor dat je langer door blijft eten en minder snel verzadigd raakt.
Zelfbeheersing is in dit geval makkelijker op te brengen als je vooraf enkele glazen water drinkt en begint met een bord vol salade of andere groenten.

gerelateerde artikelen

Meester van je eetpatroon

Portiecontrole – het klinkt misschien niet zo sexy als het nieuwste hippe dieet, maar onze…

Lees deze blog

Het doorbreken van oud gedrag

Terugval na een crisissituatieIn crisissituaties dreig je snel terug te vallen in automatisch gedrag. Om…

Lees deze blog

Emotioneel eetgedrag

Psychische problemen kunnen vaak aanleiding zijn van minder gezond eetgedrag. Voedsel wordt gebruikt om problemen…

Lees deze blog

wil jij Sport-natural vandaag ervaren?

Wil jij sportieve doelen stellen en behalen in een sfeer die voelt als thuiskomen? Start dan met een gratis proefweek. Onze enthousiaste trainers staan voor je klaar.
020 - 240 08 40
info@sport-natural.nl